Som velkomstdrink
Til store som små måltider
Eller bare til hygge
Husk at servere din Cava kold. 5-7 grader.
Husk at servere din Cava kold. 5-7 grader.
Det er vigtigt, at Cava serveres kold. 5-7 grader. Skænk derfor ikke mere i glasset end at vinen forbliver kold. Hold flasken kold enten i is spand eller i køleskabet mellem serveringer.
Proppen skal ikke springe. Der går alt for meget til spilde af både cava og bobler. Proppen skal lirkes af, så der kun lyder ”et lille suk”.
Opbevares kølig og tørt – gerne ved stabil temperatur mellem 10-20 gr. Altså ikke i køleskab i længere tid. Helst liggende så korkproppen har kontakt med vinen. Derved undgår man, at proppen tørrer ud, og nedsætter risikoen for, at den bliver utæt.
Vælg et flute- eller tulipan formet glas. Det er vigtigt, at glasset ikke har for mange sulfo rester fra opvaskemaskinen. Det er et træls arbejde, men det kan godt betale sig at skylle glassene i rent vand og tørre dem af.