Vinmenu til nytårsmenu (stor)

696 kr.

Den store vinmenu består af 4 vine, der passer perfekt til vores nytårsmenu. 1 vin pr. ret.

Vinene er:

  • Weingut Beurer Riesling Trocken QbA Schwabischer Landwein
  • Noelia Ricci
  • Barolo DOCG BUSSIA 2016 Enzo Bartoli
  • Niepoort “Fabelhaft” Late Bottled Vintage 2015
Se beskrivelse af vinene her
Kategori:

Weingut Beurer Riesling Trocken QbA Schwabischer Landwein

Beurer´s Guts-Riesling fra 2019 – er en tør og saftig hvidvin, spontangæret med naturlig vingær tappet i marts efter et halvt års tid på stål.

Aromaer af vilde blomster, hindbær og hvide solbær. Smuk og ren med frisk, dynamisk syre; pulserende citron og moden ananas med en lang saftig finish.

Nyd den lidt over køleskabstemperatur til fersk fisk -helt simpelt.

Noelia Ricci

En anderledes Sangiovese end vi er vant til. Let og rubinrød med en knitrende og letsaltet syre der perfekt afspejler dens terroir, det kuperede landskab med udsigt til både skove og hav. Let at drikke og let at nyde.

Barolo DOCG BUSSIA 2016 Enzo Bartoli

Den første og største Cru i Barolo, som for alvor tog livtag med Cru-betegnelsen efter fransk forskrift i Barolo-distriktet var BUSSIA.

I glasset medium intens granatrød med teglstensreflekser og i duften en smule røg, hø og roser og hindbær med sødmefuld ”Marsala-duft” og en snert tjæret bolværk, mens munden er kælent blød og underliggende kraft med fint polerede tanniner, velsmagende og allerede nu meget drikkevenlig og glad af natur.

Ikke blot endnu en Barolo, men en betálbar og værdig repræsentant for sit ophav og sin kategori.

Niepoort “Fabelhaft” Late Bottled Vintage 2015

Vinen lagres 4-6 år på gamle egetræsfade (i modsætning til Vintage, der lagres 2-3 år). LBV udfylder hullet mellem Rubies og Vintage Ports, da en Ruby Port skal være drikkes ganske ung, og en god Vintage Port kan have brug for 15 til 20 år for virkelig at åbne op og vise sin pragt..

Farven er funklende violet over purpurrød med fede gardiner i glasset; duften pakket med råfrugtet brombær og cassis-frugt, hvor alkoholen holdes integreret, mens frugten er ren og fokuseret med knitrende friskhed, som balancerer de 105 g restsukker; en ung og hvalpet LBV med højt charmetal og stor personlighed.

Nyd den allerede nu af store hvidvinsglas til chokolade desserter og specielt bitter chokolade og gerne ved en temperatur på under 15 grader.